معاون صنایع دستی کشور در مراسم تجلیل از برگزیدگان بیست و ششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی با اشاره به افزایش فروش صنایع دستی در نمایشگاه امسال اظهار داشت: ما امسال با بودجه ای حدود ۱۰۰ میلیون تومان، نمایشگاه را برگزار کردیم. درحالی که بیش از پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروش و ثبت سفارش داشتیم.
بهمن نامور مطلق بابیان محدودیت های موجود در بودجه صنایع دستی کشور تصریح کرد: باوجود نبود تسهیلات برای گفتمان سازی، می توان با قاطعیت گفت که سرمایه اجتماعی صنایع دستی نسبت به گذشته بسیار افزایش یافته است. باوجود رکود موجود، این حوزه یکی از بالاترین میزان رشد را هم در فروش داخلی و هم در صادرات دارد.
وی ضمن تاکید بر ظرفیت های فراوان اقتصادی در حوزه صنایع دستی خاطرنشان کرد: باوجود مخالفت های برخی کشورها در سطوح بین المللی، ایران فعال ترین دیپلماسی جهان در حوزه صنایع دستی را دارد. اجلاس آسیا و اقیانوسیه اردیبهشت ماه برگزار شد و اجلاس جهانی نیز امسال به عنوان بزرگ ترین اجلاس تاریخ صنایع دستی در مهرماه در اصفهان برگزار می شود. چهار شهر ایران عنوان شهرهای جهانی صنایع دستی را گرفته اند. برنامه اقتصاد مقاومتی با عنوان بسته حمایت از صنایع دستی و همچنین برنامه اشتغال با بیش از ۷۰ شغل آماده شده و برنامه ششم توسعه نیز با هدف صادرات یک میلیاردی تهیه و ارسال شده است.
معاون صنایع دستی کشور در ادامه در خصوص موفقیت های حاصل شده از برگزاری نمایشگاه ملی صنایع دستی یادآور شد: در سال ۹۱ معاونت سابق بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کرد و کل فروش هنرمندان در آن نمایشگاه ۸۰۰ میلیون تومان بود. درحالی که ما امسال با بودجه ای حدود ۱۰۰ میلیون تومان، نمایشگاه را برگزار کردیم. درحالی که بیش از پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروش و ثبت سفارش داشتیم، یعنی کمتر از یک دوازدهم اعتبار سال ۹۱ را داشتیم، درحالی که نزدیک به هفت برابر، فروش و سفارش ثبت شد.
نامورمطلق با اشاره به مزیت های فراوان اقتصادی در حوزه صنایع دستی ابراز نمود: ایجاد متنوع ترین فرصت های شغلی با سریع ترین زمان ممکن همراه با کم ترین اعتبارات با ویژگی ارزش افزوده بالا، رقابتی بودن در بازار جهانی، تمرکززدایی و توسعه پایدار محلی صنایع دستی یک فرصت تاریخی برای کشور است.
وی در این زمینه اضافه کرد: صنایع دستی یکی از افتخارات کشور ما و همواره موردنیاز جامعه است، اما در دوره کنونی فراتر از آن، یک ضرورت تاریخی محسوب می شود. صنایع دستی و فرش می توانند نقش تعیین کننده و تاریخی ایفا کنند. به هزار و یک دلیل باید صنایع دستی موردتوجه قرار گیرد؛ یکی از آن ها خرد و کوچک بودن آن است.
معاون صنایع دستی کشور در پایان به نقش موثر صنایع دستی در ایجاد اشتغال اشاره کرده و گفت: صنایع دستی به عنوان بهترین شکل صنایع خرد کوچک می تواند بخش مهمی از بی کاری را برطرف کند و موجب شکوفایی اقتصادی در عرصه داخلی و خارجی شود؛ اما متأسفانه باوجود تأکیدات مسئولان، صنایع کوچک جایگاه خود را نیافته است.