رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به دستاوردهای صنایع دستی در سه سال گذشته، اظهار داشت: برای اولین بار چهار شهر ایران به عنوان شهرهای جهانی صنایع دستی در شورای جهانی صنایع دستی، انتخاب شدند.
مسعود سلطانی فر در نشستی که دیروز در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، به ارائه گزارشی در خصوص دستاوردهای صنایع دستی در سه سال گذشته پرداخت.
وی در ابتدا آماری از فعالیت های حوزه صنایع دستی ارائه نموده و بیان کرد: در سه سال گذشته، ۵۸ هزار پروانه تولید انفرادی، دو هزار و ۲۰۰ پروانه کارگاهی صادر و ۱۵۰۰ بازارچه موقت صنایع دستی و ۴۱ نمایشگاه داخلی سراسری و منطقه ای برگزار شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: تاکنون ۴۴۰ میلیون دلار صادرات در بخش صنایع دستی داشته ایم و ظرفیت ما در این بخش می تواند به یک میلیارد دلار هم برسد.
سلطانی فر به یکی از مهم ترین دستاوردهای صنایع دستی در سه سال گذشته اشاره کرده و گفت: در حوزه صنایع دستی، چند دستاورد خوب داشتیم. برای اولین بار شورای جهانی صنایع دستی، چهار شهر ایران را به عنوان شهرهای جهانی صنایع دستی انتخاب کرد. درواقع از بین ۱۹ شهر جهانی در حوزه صنایع دستی چهار شهر تبریز، لالجین همدان، اصفهان و مشهد در ایران هستند.
وی با تاکید بر اهمیت برگزاری اجلاس شورای جهانی صنایع دستی در اصفهان در مهرماه امسال، ابراز نمود: این رویداد مهمی است که در بخش صنایع دستی اتفاق می افتد و قرار است نمایندگانی از بیش از ۱۰۰ کشور دنیا در این اجلاس حاضر شوند.
معاون رئیس جمهور در خصوص ظرفیت های حوزه صنایع دستی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: طرح اشتغال ضربتی در شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در ماه های پایانی سال گذشته، با توجه به تأکیدهای مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی مطرح شد.
سلطانی فر، ضعف در بخش بازرگانی را یکی از مهمترین مشکلات حوزه صنایع دستی دانست و تصریح کرد: در این زمینه اقداماتی برای راه اندازی بازارچه های موقت شده است که باید بیش از این، توسعه پیدا کند. کمک به راه اندازی فروشگاه های اینترنتی صنایع دستی نیز، اقدام خوب دیگری است و امروز تعداد آنها به ۲۰۰ فروشگاه رسیده است.
وی در ادامه به اقدامات سازمان میراث فرهنگی برای رونق صنایع دستی کشور اشاره کرده و افزود: توسعه فعالیت های صنایع دستی و فرش، ایجاد بسته حمایت از فعالیت های گردشگری و ایجاد ظرفیت های جدید در اماکن اقامتی ازجمله مواردی است که مصوب شده و منابع موردنیاز آن تأمین شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جزئیات طرح ویژه اشتغال در حوزه صنایع دستی را یادآور شده و گفت: در این طرح ۷۰ هزار شغل در بخش صنایع دستی پیش بینی شده که در حوزه صنایع دستی برای هر شغل ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.